Geschiedenis.

bouwjaar 1393

Het pand uit het bouwjaar 1393 beschikt nog over de oorspronkelijke kapconstructie, balklagen, zijgevels en een kelder. De verbouwing voorafgaand aan de opening in 1997 zorgde voor verrassende details uit vervlogen tijden. Onder een verlaagd plafond kwam bijzonder stucwerk uit de negentiende eeuw tevoorschijn. De achterkamer bleek opgesierd met een Jugendstilplafond. De huidige winkelpui met ouderwetse klapramen is van rond 1920, voor die tijd was er sprake van een ‘gewone' woonhuisgevel. Oudere Leidenaren kennen Breestraat 123 nog als kantoor van de Leidsche Courant en natuurlijk als ijssalon Aurora. Dat het echter de ideale plaats is om te genieten van spijs en drank was al duidelijk in de vijftiende en zestiende eeuw. Het huis stond toen bekend als herberg De Eenhoorn.

BurgerZaken ruimtes.

Ouderwets gezellig!

Voor gezelschappen, private dining, borrels en feestjes hebben wij diverse mogelijkheden. Onder andere een unieke middeleeuwse kelder en een sfeervolle stadstuin.

BurgerZaken

Terras

BurgerZaken

Binnenkomst

BurgerZaken

Middeleeuwse kelder

BurgerZaken

Stadstuin

Het BurgerZaken team, passie!
En plezier in het werk.

Over Ons Slider 5

De Breestraat

Winkelstraat met allure!

De Breestraat is al eeuwenlang een centrale plek in de stad. In 1200 verscheen de naam voor het eerst in de boeken. De blauwe steen in de straat is het historische kruispunt van de vier middeleeuwse stadswijken.

De Breestraat, 700 meter historie, cultuur, winkelen en horeca is sinds de herinrichting in 2014 weer de Leidse winkelstraat met allure!

Leuke verhalen.

Over BurgerZaken

Door: Leidslekkers.nl
Bekijk artikel

Door: Chickslovefood.com
Bekijk artikel

Door: Iens.nl
Bekijk recensies op Iens

Door: Facebook
Bekijk reacties op Facebook

Wist je dat?

Leer ons kennen

Reserveren.

Wij ontvangen u graag bij BurgerZaken, reserveren is mogelijk voor ontbijt, lunch en diner. Voor koffie of borrel kunt u binnen lopen, reserveren is hiervoor NIET mogelijk.

Terug naar pagina